Kalender

Boeklyn

Boeken die ertoe doen

24 maart 2020: workshop dramatische expressie


Auteur Peter Schoenaerts was zelf jarenlang NT2-docent. Hij werkt tegenwoordig vooral als taalexpert en acteur. Naar aanleiding van zijn boek ‘Romeo en Julia, theater in eenvoudig Nederlands’ geeft hij op dinsdag 24 maart 2020 om 17 uur een workshop Dramatische expressie voor NT2 met 'Romeo en Julia' in Antwerpen. Iedereen die taallessen geeft aan (anderstalige) tieners of volwassenen is welkom: OKAN-leerkrachten, NT2-docenten, leerkrachten vreemde talen, leerlingenbegeleiders. Meer info en inschrijven via de website van het Documentatiecentrum Atlas.

3 december 2019: workshop voorlezen


Auteur Sara Pieters neemt op 3 december vanaf 17.30 uur de deelnemers van deze workshop mee naar de wereld van 'Kiki en Olaf', een nieuw prentenboek voor anderstalige ouders en kinderen die Nederlands leren. Aan de hand van praktische oefeningen en werkvormen krijgen ze tal van didactische tips om met voorlezen aan de slag te gaan in een NT2-context. Iedereen krijgt een gesigneerd exemplaar van het boek mee naar huis!


Deze workshop is bedoeld voor leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs, mensen die werken in de kinderopvang, docenten NT2 uit het volwassenenonderwijs die anderstaligen willen helpen met voorlezen. Locatie: AntwerpenMeer info en inschrijven via de website van het Documentatiecentrum Atlas.

9 november 2019: publicatie voorleesboek 'Kiki en Olaf'


Actrice Sara Pieters schreef en speelde meer dan 300 keer de theatervoorstelling 'Kiki en de verdwenen letters'. Daarmee bracht ze kinderen van 3 tot 7 jaar in contact met boeken en de bibliotheek.

In samenwerking met 'Theater van A tot Z' maakten we samen met Sara en illustrator Jens Dawn een voorleesboek over Kiki. Het boek is geschikt voor anderstalige ouders en kinderen die Nederlands leren. VRT-presentator Thomas Vanderveken sprak de Vlaamse versie van het verhaal in, Kim Koelewijn de Nederlandse. Bijbehorende liedjes en spelmaterialen zijn gratis te downloaden. Verkrijgbaar vanaf 9 november 2019.

15 juli 2019: tweede druk 'Romeo en Julia'


Ons eerste boek: 'Romeo en Julia, theater in eenvoudig Nederlands' is herdrukt met enkele lichte aanpassingen.

20 en 23 maart 2019: gratis workshops drama


Auteur Peter Schoenaerts was zelf jarenlang NT2-docent. Hij werkt tegenwoordig vooral als taalexpert en acteur. Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek ‘Romeo en Julia, theater in eenvoudig Nederlands’ geeft hij een gratis workshop Dramatische expressie, 'Romeo en Julia' in de NT2-klas. Iedereen die lesgeeft aan anderstalige tieners of volwassenen is welkom: OKAN-leerkrachten, NT2-docenten, leerlingenbegeleiders. De workshop vindt twee keer plaats: 

- Woensdag 20 maart van 14 tot 16 uur in Leuven

- Zaterdag 23 maart van 10 tot 12 uur in Vilvoorde

1 maart 2019: publicatie 'Romeo en Julia'


Op 1 maart verschijnt ons eerste boek: 'Romeo en Julia, theater in eenvoudig Nederlands'. Auteur Peter Schoenaerts schreef dit toneelstuk speciaal voor anderstaligen die Nederlands leren. Hij gebruikte slechts een duizendtal frequente woorden. Dit boek bevat het scenario én didactische tips om zelf met tekstfragmenten en dialogen aan de slag te gaan in de NT2-klas.

Als eerste op de hoogte?

van elk boek en elke actie


Bezorg ons hieronder uw naam en e-mailadres. Als er een nieuw boek verschijnt of als we speciale acties of activiteiten organiseren, dan hoort u het als eerste. Beloofd.

 
 
 

® Boeklyn bvba


ondernemingsnummer 0722.907.643

BTW BE0722.907.643

RPR Brussel

© Boeklyn 2019 / 2020

Contact


E-mail: info@boeklyn.com


Franklin Rooseveltlaan 58

1800 Vilvoorde (België)

Deze website maakt gebruik van cookies, ook van derde partijen zoals Facebook, Mailchimp en Google Analytics. Op die manier kunnen we bijhouden hoe u onze website gebruikt, bijvoorbeeld welke pagina's u bezoekt en hoelang u op elke pagina blijft. Dit stelt ons in staat om bijvoorbeeld betere advertentiecampagnes op te zetten. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren